Anpassa dina cookie-preferenser

Vi använder cookies för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som är kategoriserade som "Nödvändiga" lagras i din webbläsare eftersom de är nödvändiga för att möjliggöra de grundläggande funktionerna på webbplatsen.... 

Always Active

Nödvändiga cookies krävs för att aktivera de grundläggande funktionerna på denna webbplats, som att tillhandahålla säker inloggning eller att justera dina samtyckesinställningar. Dessa cookies lagrar ingen personligt identifierbar data.

No cookies to display.

Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner.

No cookies to display.

Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden som antalet besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla, etc.

No cookies to display.

Prestandacookies används för att förstå och analysera webbplatsens prestanda, vilket hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.

No cookies to display.

Annonscookies används för att ge besökarna skräddarsydda annonser baserat på de sidor du besökt tidigare och för att analysera annonskampanjernas effektivitet.

No cookies to display.

Miljö / Kyl och frys

kylskap

Kyl och frys

Kyl och frys står på året runt och en stor del av hushållselen går åt till att hålla dem kalla. Därför är det viktigt att följa tipsen nedan för att minska förbrukningen. 

Tips på hur du spar energi

Håll rätt temperatur
Ställ in rätt temperatur i både kyl och frys. I kylen rekommenderas +5 grader och i frysen -18 grader. Varje extra grad kallare ökar energianvändningen med cirka 5 procent. Håll koll genom att sätta in en termometer.

Tina fryst mat i kylskåpet
Maten mår bättre av att du tar ut den i god tid och låter den tina i kylen istället för i micron.

Låt maten svalna
Låt den varma maten svalna innan du lägger in den i kyl eller fryser in den.

Förpacka frysvaror väl
Packa gärna i platta paket som både fryser och tinar snabbt.

Frosta av ofta
Frosta av frysen med jämna mellanrum, speciellt om det är is i den.

Dammsug bakom skåpen
Kom ihåg att dammsuga bakom kylen och frysen, vilket minskar både energiåtgången och brandrisken.

Kontrollera att dörrlisterna håller tätt