Om oss / Om Säterbostäder

Säter är en av landets vackraste småstäder och dessutom en av de bäst bevarade. Här möts du av en charmig innerstad innefattande små gator med gamla vackra hus. I utkanten av staden finns en naturskön miljö med närhet till skog och vatten, oavsett om du bor, verkar eller gästar Säter, så känner du dig alltid välkommen.

Här äger och förvaltar vi fastigheter i ett 30-tal bostadsområden runt om i  kommunen.

Säterbostäder AB är det kommunala bostadsbolaget och ägs av Säters kommun. Vår historia går tillbaka till 1947, då vi startade som Stiftelsen Säterhem. Säterbostäder förvaltar idag 1 000 lägenheter och 56 lokaler. I augusti 2020 invigdes vårt nya område Liljan, med 74 lägenheter centralt i Säter. Under 2021 har Sockenstugan i Stora Skedvi renoverats och gjorts om till bostäder och där finns nu 17 lägenheter till uthyrning.

Våra fastigheter består av gamla kulturhus i trästaden Säter, såväl som moderna lägenheter i Säters nyare områden. Givetvis har vi även lägenheter i kommunens övriga delar. Dessutom förvaltar vi fyra servicehus och äldreboenden. Vår målsättning är att skapa, utveckla och bibehålla ett trivsamt och attraktivt boende i Säters kommun.