Om oss / Carina Vestlund

”Byggnadsvård och kulturmiljövård ligger mig varmt om hjärtat”

Möt Säterbostäders nya medarbetare Carina som tillträtt en tjänst som bygg- och projektledare.
– Det är verkligen ett omväxlande arbete och intressant att få följa byggprocessen hela vägen från idé till färdigt bygge.
Carina brinner för byggnadsvård och sätter hållbarhet i fokus, såväl ekonomi, kvalité, miljö som socialt.

Carina vid en befintlig husfasad som tilläggsisoleras och sedan ska putsas. Åtgärden medför en mer energieffektiv byggnad och skapar en bra/hållbar produkt som är skonsam för miljön på sikt.

Gör på Säterbostäder: Bygg- och Projektledare. – Jag samordnar och leder byggprojekt genom alla faser från idé och bygglov till upphandling, projektering, produktion och senare överlämning till vår drift och förvaltning. Just nu ansvarar jag för ett nytt projekt i Säter. Vi planerar att bygga ett LSS-boende för sex personer.

Första dagen på jobbet: 16 aug 2021. – Dagen bestod mest av att komma i ordning, få tillgång till allt och gå igenom datorprogrammen som vi använder. Sedan givetvis att träffa alla nya kollegor. Jag känner mig mycket väl omhändertagen och välkommen.

Hyresgäster/kunder jag kan förnamnet på: – Kände ingen när jag började. Däremot hoppas jag givetvis lära känna hyresgäster/kunder mer och mer allteftersom.

Drömresa: – Grekland är genuint, vackert och trevligt. Jag och familjen brukar resa dit och förutom att sola och bada – vandra, åka vespa och se oss runt.

Bästa med Säter: – En genuin och vacker stad med karaktär. En riktig pärla i Dalarna. Säterstampen under sommaren med sina öppna innergårdar, teater och levande musik är en höjdpunkt. Dessutom har vi från St. Skedvi folkdanslag vid några tillfällen, deltagit i arrangemanget med dansuppvisning.

På fritiden: – Vi har en mindre gård med enkelt lantbruk och hästar. Det är för hästarnas skull vi egentligen har gården och min tid utanför jobbet går ju först och främst till hästarna vilket är mitt största intresse.

Byggnadsvård och kulturmiljövård är ett annat stort intresse. – På gården renoverar vi, hässjar hö på gammaldags vis och slår åkrar för biologisk mångfald. Förutom fantastiskt hö så medför gammaldags slåtter t.ex. unika växter, fjärilar och andra insekter. Del av ledig tid dansar jag folkdans och syr folkdräkter.

Ett gammalt fönster som ska renoveras och placeras som överljus ovan parytterdörren hemma på gården.

Om jag inte jobbade på Säterbostäder: – Då skulle jag driva en kursgård med genuina bygg- och hantverkstekniker som t.ex. timring, smide, näverslöjd, folkdräktsömnad, hässjning av hö m.m. eftersom många äldre tekniker riskerar att glömmas bort.

En bra dag på jobbet: – Det kan vara att jag hunnit med som planerat eller fått positiv respons från hyresgäster. Att lyssna på våra hyresgäster och att de är nöjda är jätteviktigt.

Favoritpryl på jobbet: – Min mobil är ovärderlig i arbetet. Sedan är avståndsmätaren en annan favorit som används flitigt.

”Islandshästen Frodi och våra andra hästar är mitt största intresse.”