Om oss / Andreas Löfving

”Säter har en väldigt lokal lokalkänsla”

Cirka 80 procent av arbetstiden tillbringar Andreas Löfving på kontoret i centrum.

– Jag har haft egen byggfirma, jobbat som fastighetsskötare och en del annat. Men det här är helt klart det roligaste jobbet jag haft. Stämningen bland hyresgästerna och medarbetarna är härlig.

Det konstaterar Andreas Löfving som tillträtt den nya tjänsten som förvaltare. Han ingår också i den nyskapade ledningsgruppen. Efter introduktionen kommer du som hyresgäst bland annat att möta honom vid avflyttningsbesiktningar och ombyggnadsprojekt.

Gör på Säterbostäder: Förvaltare. ”Jag är rätt så nyanställd och börjar gradvis arbeta med underhållsplaner, budgetplaner, mindre ombyggnadsprojekt och investeringar. Just nu planerar jag för inköp och installation av nya återvinningskärl ovan och under jord. Jag börjar också göra avflyttningsbesiktningar.”

Första dagen på jobbet: ”2 september 2019. Jag blev fantastiskt väl omhändertagen från första dagen. Jag har, på riktigt, aldrig varit med om något liknande.”

Hyresgäster/kunder jag kan förnamnet på: ”Jag kan knyta fler lägenhetsnummer än namn till folk. Säg att jag kan namnet på ett 20-tal personer, men det beror mest på gamla meriter som Säterbo.”

Drömresa: ”Till Nya Zeeland för lite backpacking några veckor, vill gärna vandra i de höga bergen och djupa dalarna där.”

Bästa med Säter: ”Här finns en väldigt lokal lokalkänsla med skön atmosfär. Den tryggaste orten inom mils avstånd, ändå är det rätt nära större orter som Västerås och Stockholm.”

På fritiden: ”Är med våra fyra pojkar. Vi har tvillingar på två år, en sexåring och en åttaåring så det är ingen brist på saker att göra. Förutom det spelar jag gitarr och uppträder som trubadur ibland, gärna tillsammans med min kompis Andreas. Tycker också om att cykla till skogs och tillbaka igen.”

Senaste SMS: ”Från Birger, kollegan på andra sidan väggen. Inte ett ord, men väl två bilder på hissplåtar.”

Om jag inte jobbade på Säterbostäder: ”Jag lever rätt mycket för dagen och tycker det är bra. Om jag nu måste lämna ett svar skulle det vara att verkligen satsa på musiken och försöka skriva låtar på egen hand.”

En bra dag på jobbet har jag: ”Har aldrig haft ett så roligt jobb, jag är glad när jag kommer hit och glad när jag går härifrån. Så det är väl bara bra dagar än så länge. Men jag kan svara också: En bra dag har jag hunnit med det jag planerat och sett till så att fler medarbetare och boende är nöjda med det vi gör.”

Favoritpryl på jobbet: ”Jag gillar att vara aktiv när det går, så svaret blir mitt höj- och sänkbara skrivbord. Jag står verkligen helst och jobbar.”

– Generellt sett är våra fastigheter i väldigt bra skick, konstaterar Andreas.
Många i trakten har sett Andreas spela på firmafester och födelsedagsfester.
Andreas besiktigar många lägenheter. Att kolla efter läckage vid golvbrunnen hör till det viktigaste.
Andreas Löfving, förvaltare på Säterbostäder.