Äntligen kan fler hitta hem i Säter!

VD-brev oktober 2019.

När man börjar på ett nytt jobb kan man egentligen inte veta exakt vad som kommer att hända. Man kan ha en välgrundad uppfattning och förväntningar. Efter en vår, sommar och en halv höst vill jag tacka för det positiva bemötandet jag fått, såväl från medarbetare, hyresgäster, kommunen som Säterbor i övrigt. Ingen nämnd, ingen glömd. När jag nu etablerat mig så har jag fått insikt om hur spännande och roligt det här jobbet är. Till och med över mina förväntningar. Jag har också sett hur mycket som händer i Säter.

Det som också slår mig är vilken stark och välgrundad framtidstro som finns här i kommunen. Säter, ”…en av landets vackraste småstäder och dessutom en av de bäst bevarade…”, har så mycket att erbjuda att fler människor utan tvivel kommer att hitta hit. Det är lätt att bli förälskad i Säter.
Vårt strå till stacken är att samarbeta brett kring olika utvecklingsfrågor och forma attraktiva bostäder. En del i detta arbete som redan påbörjats och är under produktion är vårt nybygge Liljan.

En betydande fördel med att Liljan lockar är att det frigör ett antal mycket attraktiva villor i Säter, exakt hur många är det ingen som vet. Enbart i vår kö finns över 1 400 bostadssökande. 74 lägenheter på Liljan, som fördelas på 520 sökande med förtur för villaägare, är inte en lösning på bostadsbristen här. Men det bidrar till en efterlängtad rörlighet på bostadsmarknaden.

Att man trivs i Säters kommun, och i våra bostäder, är en självklarhet. Vi ska vara kända för en trygg, attraktiv och hållbar boendemiljö – för alla. Jag är övertygad om att det är en faktor som lockar människor från såväl grannkommuner som större städer att flytta till Säter.

Att ett antal bostäder i en miljö som är rena drömmen för exempelvis barnfamiljer finns på marknaden är inte ett stort problem. Det är en stor möjlighet. För köpare. För säljare. För hela Säters kommun. Tittar vi på svensk mäklarstatistik över det senaste året har villor i Säters kommun ett snittpris per kvadratmeter på 18 788 kronor, Borlänge 19 789 kr och Stockholm 56 638. Nu är det upp till alla som tror på Säter att välja perspektiv, jobba tillsammans och paketera traktens unika utbud till framtidens Säterbor. Oavsett om de söker villa eller lägenhet.

Som kommunalt bostadsbolag ska vi tillgodose olika bostadsbehov. Vi skall erbjuda ett varierat bostadsutbud och vi är en viktig pusselbit i livet för nuvarande och kommande Säterbor. Vi skall vara långsiktiga och erbjuda boendeinflytande, vilket vi gör idag med våra gårdsföreningar som ett exempel. Vår vision är att ge våra nuvarande hyresgäster bästa boende och service, samt locka fler att bo och leva i Säter. Vi är helt enkelt en del i ett större Säter.

Tack för en god start på ett stort uppdrag.

Ellinor Fredriksson
VD, Säterbostäder

Följ oss på Facebook

Senaste nyheterna

Arkiv